Ritalin bijwerkingen

Methylfenidaat bij ADHD

Ritalin bijwerkingen

Ritalin bijwerkingen

Mensen met ADHD ervaren vaak klachten zoals hyperactivieit, impulsiviteit, concentratiegebrek, te laat komen, slecht geheugen en chaotisch gedrag die mogelijk kunnen verdwijnen met het gebruik van Ritalin of Concerta, die de werkzame stof Methylfenidaat bevatten. Helaas kent medicatie zoals Ritalin bijwerkingen die zeer heftig kunnen zijn. Hier komen we later op terug.

Mythylfenidaat bevat dopamine die er dus op zijn beurt voor zorgt het dopamine gehalte in het brein te verhogen. Dit omdat gebleken is dat mensen met ADHD voornamelijk last hebben van een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Ritalin kan bij sommige mensen met ADHD zorgen voor een vermindering van de klachten. Belangrijk is te weten dat Ritalin geen goede combinatie is met alcohol aangezien zij elkaars effect kunnen versterken.

 

Heeft Ritalin bijwerkingen

Ritalin kent echter wel veel bijwerkingen en soms is dan ook de vraag of het wel zinvol is om deze medicatie te gebruiken. Ritalin bijwerkingen kunnen namelijk zeer heftig zijn en gaan niet altijd na lang gebruik over. De vraag is dan ook: “Wegen de positieve effecten van Ritalin wel op tegen de bijkomende bijwerkingen?” In veel gevallen is dit niet zo.

Hieronder ziet u een lijst met de meest voorkomende en bekende Ritalin bijwerkingen.

 

Overzicht bekende Ritalin bijwerkingen

 • ritalin bijwerkingenHartkloppingen
 • Misselijkheid
 • Angsten
 • Groeiachterstand
 • Maag en darm klachten
 • Stemmingswisselingen
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Veel tot extreem afvallen
 • Duizeligheid

Verder is ook bekend dat sommige mensen er depressief en suïcidaal van kunnen worden of een psychose kunnen ontwikkelen.

 

Hoe snel werkt Ritalin en hoe vaak neem je deze in?

Ritalin moet ook nog eens elke paar uur op een dag ingenomen worden. Het vergeten van een dosis ritalin is dan ook zeker iets wat bij  ADHD’ers regelmatig voorkomt. Elke 3 – 4 uur dient er een nieuwe pil ingenomen te worden om het effect te blijven voelen.

Ritalin werkt na ongeveer 30 – 40 minuten in.

Naast de vervelende bijwerkingen kent ADHD medicatie zoals Ritalin ook nog het bekende vervelende rebound effect waarbij de klachten tijdelijk erger worden wanneer de pil uitwerkt.

 

Een alternatief voor Ritalin

Dit zijn enkele zeer bekende bijwerkingen van Ritalin. Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook natuurlijke alternatieven die geen bijwerkingen kennen. Wil je mogelijk eens een alternatief proberen voor ADHD medicatie zoals Ritalin? Klik dan op de onderstaande link om meer te lezen over een 100% natuurlijk product dat in Canada al jaren de nummer 1 keuze is van alternatieve ADHD medicatie.

> 100% natuurlijk alternatief voor Ritalin

.

 

Eén gedachte over “Ritalin bijwerkingen

 1. tief naar de psychiater ben geweest, heeft hij ADD geconstateerd. Na een half jaar ritalin te hebben gebruikt, kan ik optimaal concentreren en zit ik inmiddels op het vwo, en daarnaast heb ik een hele goede baan. Ik ben dankbaar dat ritalin mijn leven heeft gered.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *